Untuk orang Awam, Pelajar dan Lepasan SPM

Apa yang akan dipelajari?

SINOPSIS KURSUS

Adobe Photoshop adalah antara perisian yang paling penting bagi seorang pereka grafik. Kami menawarkan satu kursus yang mudah dan cepat bagi anda untuk difahami. Kursus ini akan bermula dengan pengenalan asas kepada rekabentuk grafik diikuti dengan penggunaan tools seperti selection tools, manipulation tools, creation tools dan workspace tools. Anda juga akan belajar prinsip rekabentuk professional beserta tips dan trick yang boleh digunakan sebagai permulaan menggunakan photoshop.

Adobe Photoshop is one of the most important tools for graphic designers and we bring together a course crafted for easy and quick understanding. This course starts with basic design introduction and follow it up with tools like Selection tools, manipulation tools, creation tools and workspace tools. You will also learn professional design principles and tips and tricks to get you started on photoshop.

Kursus Photoshop
Maklumat Kursus

Tarikh/masa Ogos 2019 (Sabtu Ahad) 9-4pm

Hari Pertama

  • Introduction
  • Getting Started
  • Default Setting, Workspaces
  • Opening and Create New Documents
  • Layers, Blending
  • Using Tools
  • Selection Tools
  • Manipulation Tools (Basics, In Action & Final)
  • Creation Tools (Basics, Usage, Advance Features, Other stuff)
  • Workspace Tools

Hari Kedua

  • Work Flow
  • Basic
  • Usage
  • Advance
  • Photo Correction
  • Perspective Distortion
  • Liquefy Adjustment
  • Image Processor
  • Effects and Techniques
    (more than 10 effect and techniques)

Contact: muizz.salleh@gmail.com
Daftar dalam grup WhatsApp: 018-9899072

Awam (tunai)

RM 200
/peserta

  • Sijil
  • Makan
  • Template

Pelajar (SPM)

RM 100
/peserta

  • Sijil
  • Makan
  • Template

Syarikat

RM 300

  • Sijil
  • Makan
  • Template

Sesi sebelum ini…

UiTM Dengkil

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

IPGKL – 25 peserta terdiri guru-guru pelatih

Peserta pelajar-pelajar Kolej Vokasional Sepang

Trainer berpengalaman dalam rekaan grafik dari Jabatan Multimedia, FSTM KUIS

Trainer: Muizz Salleh (018-9899072) / Hailruddin Jaafar

Beliau adalah penggerak utama projek SmartSolat. Banyak buat graphic design, 3D modelling & audio video. Design beliau memang amazing. Mesti ramai yang nak tahu rahsia grafik design skills beliau.

Sekarang kita perhatikan banyak keperluan untuk post iklan dalam media sosial. Macam mana nak edit imej yg orang akan banyak LIKE? Macam mana nak buat iklan yang berkesan? Macam mana nak buat banner yang menarik?

Trainer Photoshop ni sahabat kami yang banyak membantu kami buat banner, poster dan macam2 iklan. Artwork dia memang pergh! mostly masterpiece. Orang lama katakan. Banyak template design dalam koleksi beliau. Usaha hampir sepuluh tahun buat grafik design. Rugi tak ambil peluang berguru dengan sifoo power nih… 😊

Anda tau skills ni best, nak sangat belajar tapi tak tau tempat training yg mampu join (bukan mampu tengok jah). Boleh visit page kat bawah kalau nk tau details.

Contact: muizz.salleh@gmail.com
Daftar dalam grup WhatsApp: 018-9899072