Fakulti Sains dan Teknologi Maklumat Membentuk Insan Beradab dalam Era Teknologi Maklumat
 • Post
  Diploma Teknologi Maklumat (Multimedia) Antara program yang mendapat sambutan menggalakkan. Program in mensasarkan kepada pembinaan keupayaan pelajar untuk bersaing dengan kehendak pasaran luar di samping pembinaan sahsiah diri yang cemerlang. Pelajar didedahkan dengan pelbagai ilmu rekabentuk multimedia selama tiga tahun secara komprehensif.
  Baca lebih lanjut →
 • Post
  Diploma E-Commerce Technology Melalui program ini, pelajar akan didedahkan kepada prinsip teknologi perdagangan elektronik dan hubungannya dengan internet. Pelajar juga akan mempelajari perkara berkaitan dengan perdagangan elektronik seperti bahasa pengaturcaraan, pengkalan data dan capaian, multimedia, proses jual beli elektronik dan lain-lain.
  Baca lebih lanjut →
 • Post
  Diploma Sains Komputer Program ini menerapkan asas kepada sains perkomputeran. Syarahan dan tugasan meliputi pelbagai topik seperti organisasi perkakasan, internet, pengaturcaraan komputer, batasan komputer dan grafik. Diploma Sains Komputer menyediakan graduan yang mahir dalam prinsip dan konsep asas teknologi maklumat. Ia juga membekalkan graduan dengan kemahiran membangunkan sistem maklumat yang berkesan dalam persekitaran yang dinamik.
  Baca lebih lanjut →
 • Post
  Program Mentor Mentee

  Para pelajar diminta untuk menyemak senarai mentor dan mentee terbaru bagi Sesi 2014/2015.

  Semak Senarai →
 • Post

  Green ICT Day

  Bawa barangan elektrik/elektronik yang boleh dikitar semula seperti bateri, telefon bimbit, barangan komputer dan lain-lain. Jangan lupa untuk mendaftar sebagai peserta untuk Program Hacking dan Program Mencipta Logo FSTM.

  Tarikh : 7 hingga 9 September 2016
  Tempat : Dewam Kuliah IT

  Muat Turun Borang Disini →
 • Post
  Talaqi Kitab Penawar Bagi Hati Antara siri Bengkel Asas Pemantapan Rohani anjuran Bahagian Pembangunan Insan dengan kerjasama FSTM dan KUISCELL. Sebanyak lima kelas diadakan bagi membincangankan kitab Penawar Bagi Hati oleh Ustaz Mashadi bin Masyuti. Tarikh-tarikh kelas adalah 11, 18 dan 15 April disambung 9 & 16 Mei 2013 bermula jam 8.30 pagi hingga 12.30 tengahari.
  Baca lebih lanjut →
 • Post
  Bengkel Andalusia Bengkel yang mengupas zaman kebangkitan, kegemilangan dan kejatuhan empayar Andalusia serta pengajaran yang boleh diambil dari peristiwa tersebut. Bengkel yang berlangsung pada 8 April 2013 di Dewan Banquett, Pusat Konvensyen KUIS ini dikelolakan oleh Ustaz Rusli Mokhtar.
  Baca lebih lanjut →
 • Post
  Ta'aruf FSTM Aktiviti bagi pelajar yang baru mendaftar untuk menyesuaikan diri dan memahami persekitaran di kampus.
  Baca lebih lanjut →

Post

Program Amal di FSTM


Post

Feature image

Tabung Infaq Pelajar FSTM

Tabung ini ditubuhkan bagi membantu para pelajar KUIS khususnya pelajar FSTM yang memerlukan dalam perjuangan mereka menuntut ilmu. Pelbagai jenis bantuan dihulurkan melalui tabung ini antaranya bantuan sara diri, khairat kematian, sumbangan bencana alam dan lain-lain.

Bagaimana memohon dan membuat sumbangan →
Feature image

Khidmat Ummah FSTM

Khidmat Ummah FSTM adalah salah satu inisiatif Fakulti Sains dan Teknologi Maklumat dalam merealisasikan penyebaran ilmu bermanfaat dalam bidang Teknologi Maklumat.
Kursus yang ditawarkan kepada pelajar-pelajar sekolah menengah dan rendah dengan kadar yuran minimum iaitu RM 10 dan RM 15 beserta dengan Sijil RM 2.

Ketahui lebih lanjut →
Segala isi kandungan di dalam laman web ini adalah hak milik FSTM, KUIS dan pemberi maklumatnya.
Apa-apa jenis penggunaan yang lain termasuklah peniruan, pengubahsuaian, pengedaran dan penyiaran tanpa kebenaran pihak di atas adalah dilarang sama sekali.
Rekabentuk asal oleh NOVA