fstm.kuis.edu.my/blog

Author

Webmaster FSTM

Peranan pengguna ( user roles ) dalam Laravel ACL

Kod lengkap projek Laravel kali ini InsyaAllah dah siap dan boleh muat-turun dari  GITHUB – https://github.com/khirulnizam/lara_acl  , cuma tutorial masih dalam proses pembangunan. Tuan/puan sila bookmark dulu, kami akan umumkan bila sudah siap. Templet Bootstrap untuk admin dasboard/panel diubahsuai dari SB-ADMIN. Telah… Continue Reading →

Upload imej ke sistem laravel

Gigih kawan-kawan kita dari UMP, dari KUIS yang buat projek akhir datang cuti Deepavali sedut ilmu Laravel. Semangat peserta berjangkit ke trainer untuk menggigihkan diri menambah koleksi modul Laravel seterusnya. Macam-macam kisah cabaran programmer2 nak sampai ke KUIS – kami… Continue Reading →

Dah habis praktikal tapi syarikat taknak lepas – Alumni FSTM KUIS

Sticky post

Bila skill dah padu syarikat pun rindu, Pergh… Pelajar Diploma Teknologi Maklumat (Multimedia) FSTM KUIS diserap bekerja semasa latihan industri. Tahniah MUHAMMAD FADHIL BIN AHMAD NAPIS sekarang bertugas di Ocean Nexus Sdn Bhd. Beliau merupakan sebahagian daripada team pembangunan front-end… Continue Reading →

Microsoft Excel Tips

In Excel – your ENTER will bring you to the next cell below. For whatever reason should you wish to get to the next line in a cell, use ALT+ENTER. Excel shortcuts; Enter : move to next cell below Alt+Enter:… Continue Reading →

Kursus Laravel – Khidmat Komuniti FSTM

Sticky post

Kursus Laravel khidmat komuniti FSTM Laravel, dua hari sahaja. Bersama trainer Khirulnizam Abd Rahman.

Kursus Online Marketing 2018

KoKUIS dengan kerjasama FSTM, KUIS akan bawakan khas untuk anda, Kursus Digital Business Solution yang bertujuan untuk membantu usahawan-usahawan baru/sedia ada agar lebih berdaya saing di dalam perniagaan atas talian (online). Spend masa 1 hari anda dan lihatlah sendiri bagaimana… Continue Reading →

Rahsia Allah di Langit & Bumi

Alhamdulillah buka cantik berwarna sarat ilmu hasilan #alumniFSTMKUIS . . RAHSIA ALLAH DI LANGIT DAN DI BUMI . Buku ini memberikan pengenalan kepada ilmu falak atau astronomi. Ia memberikan asas pemahaman tentang objek-objek yang ada di langit dan angkasa lepas…. Continue Reading →

SEO kursus percuma

Kenapa penting nak study SEO pulak – sebenarnya itu antara laluan trafik prospek jumpa website kita. . Nak harapkan share link website dalam fb/insta memang tak ke mana. Fb/insta akan supress reach posting yang ado link ke website. Sebab tu… Continue Reading →

Kepentingan website

Alhamdulillah website + blog FSTMKUIS combine hit dah capai 100K. Projek website & blog FSTM bermula awal tahun 2018, memang buat baru. Belum boleh dibanggakan sangat, dapat 1juta hit nanti baru hustler. Abam bukan nak promo sangat website FSTM tuh… Continue Reading →

Auto-backup dalam Google Drive

ALAMAK HARDDISK CORRUPT! File tak sempat simpan dalam external hard disk, dah penuh pun. Termenung nak buat balik paperwork projects assignments bagai. Sebelum kena, silalah backup dalam Google Drive. Install Google Backup & Sync kat pc nanti semua file yg… Continue Reading →

© 2018 fstm.kuis.edu.my/blog — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: