Category teknologi

Etiquette on Social Media : The Do’s and Don’ts

In the digital age of technology, social media has become one of the medium that is used for people to have their social interaction. Whether you use social networks for business, pleasure, or both, social media manners can play a… Continue Reading →

Jom berblog dengan Steemit, ada faedah eksklusif bloggers tak patut lepaskan..!!

Pernah dengar Steemit? Steemit adalah media sosial berasaskan Blockchain, berbentuk open source, dan memberi ruang dan peluang pada pengguna untuk mengembangkan kreativiti pengguna untuk blogging sambil mendapat faedah yang eksklusif. Sepertimana media sosial lain dapat pulangan bila pengguna download dan… Continue Reading →

Upload Gambar di Instagram Guna LAPTOP!

Korang mesti suka main Instagram (IG) kan? So kadang-kadang mesti rasa macam leceh setiap kali nak transfer gambar kat phone untuk upload dekat IG. Ni kitorang nak share rahsia ni, rahsia yang memudahkan korang. Haa nak tahu rahsia apa. Meh… Continue Reading →

TIPS PALING MUJARAB UNTUK LAJUKAN LAPTOP ANDA! (99.99% BERKESAN)

Assalamualaikum semua. Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini. Saya faham mesti anda semua geram bila nak buat kerja tapi laptop lembab seperti otak anda. Jangan risau, kami ada penyelesaiannya! Saya akan berkongsi dengan anda semua 6 TIPS MAGIK yang… Continue Reading →

ANTARA KES SERANGAN PENGGODAM TERBESAR DI MALAYSIA!

Pada era globalisasi ini, terdapat pelbagai aplikasi yang berfungsi untuk memudahkan urusan harian penggunanya. Individu boleh melakukan segala transaksi dengan mudah. Mereka lebih cenderung untuk melakukan segala urusan mereka di atas talian. Namun, semua kecanggihan yang dikecapi pada hari ini… Continue Reading →

Pembangunan Mobile Apps Tanpa Programming

Introduction App Builder Appy Pie is the fastest growing cloud based Mobile Apps Builder Software (App Maker) that allows users with no programming skills, to create Android & iPhone applications for mobiles and smartphones; and publish to Google Play & iTunes. With… Continue Reading →

Business Model Canvas

BUSINESS MODEL CANVAS Oleh: Pn. Asrina Suriani Bt. Md. Yunus, Jabatan Sains Komputer, FSTM, KUIS.   Pengenalan                  Business Model Canvas (BMC) merupakan salah satu topik yang diajar dalam kursus IT INNOVATION AND… Continue Reading →

Diploma Sains Komputer terbaik di KUIS

Sticky post

Eh eh eh? Sat sat.. hangpa dok cari tempat ngaji ka? Meh baca ni sat. Hangpa pernah dengar KUIS kan? KUIS memang sinonim dengan program Pengajian Islam, Program IT pun ada jugak. Di sini kami nak cerita pasai Diploma Sains… Continue Reading →

11 fungsi VR yang luar biasa zaman ini

  Ternyata teknologi Virtual Reality bukan hanya digunakan untuk games kerana sering dikaitkan dengan perkembangan teknologi video games, tetapi juga untuk kegunaan lain. Virtual Reality merupakan persekitaran yang dihasilkan oleh komputer. Diperkenalkan oleh Jaron Lanier i.e. pelopor dan ketua VPL… Continue Reading →

« Older posts

© 2021 FSTM KUIS — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

0Shares