Category web

Projek contoh kursus web sistem menggunakan PHP & MySQL

Sticky post

Berikut merupakan contoh projek yang dibangunkan dalam kursus pembangunan web sistem dua hari dalam program kursus ICT khidmat komuniti FSTM. Sesuai untuk dijadikan contoh projek akhir ( fyp project ) atau tugasan SPM Aliran Sains Komputer. Senarai video ada di… Continue Reading →

Kursus PHP 2021 : Training & Free Module

Sticky post

Web Application Development using PHP&MySQLWhatsApp us at wasap.my/60129034614 Get update of our latest workshop here fb.com/khirulnizam Subject proforma – download here. Web hosting & CMS : download slide 1(webhosting) , download slide 2 (cms) HTML references HTML Basics – http://www.w3schools.com/html/ Responsive Design: http://www.w3schools.com/html/html_responsive.asp… Continue Reading →

Starting a WordPress website : Training 2020 / 2021

Sticky post

fstm.kuis.edu.my/blog/wordpress WORDPRESS & WOOCOMMERCE TRAINING Installing WordPress through Softaculous in Shared Hosting WordPress menu settings Starting a WordPress blog content Hestia WordPress template Installing WooCommerce in WordPress Build a WordPress page using Elementor BillPlz integrating with WordPress WooCommerce SEO WordPress… Continue Reading →

Upload Gambar di Instagram Guna LAPTOP!

Korang mesti suka main Instagram (IG) kan? So kadang-kadang mesti rasa macam leceh setiap kali nak transfer gambar kat phone untuk upload dekat IG. Ni kitorang nak share rahsia ni, rahsia yang memudahkan korang. Haa nak tahu rahsia apa. Meh… Continue Reading →

TIPS PALING MUJARAB UNTUK LAJUKAN LAPTOP ANDA! (99.99% BERKESAN)

Assalamualaikum semua. Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini. Saya faham mesti anda semua geram bila nak buat kerja tapi laptop lembab seperti otak anda. Jangan risau, kami ada penyelesaiannya! Saya akan berkongsi dengan anda semua 6 TIPS MAGIK yang… Continue Reading →

ANTARA KES SERANGAN PENGGODAM TERBESAR DI MALAYSIA!

Pada era globalisasi ini, terdapat pelbagai aplikasi yang berfungsi untuk memudahkan urusan harian penggunanya. Individu boleh melakukan segala transaksi dengan mudah. Mereka lebih cenderung untuk melakukan segala urusan mereka di atas talian. Namun, semua kecanggihan yang dikecapi pada hari ini… Continue Reading →

HTML Web develovepment

Details Level : BasicRequirement : PC/ code editor/ browserDuration : Normally 2(two) halfdaysTrainer from KIXLABSCO Syllabus covered : HTML CSS JS We will have my own website at the end Time Description Day 110.30 am – 11.00 am HTML Part1… Continue Reading →

BillPlz integrating with WordPress WooCommerce

Acquiring BillPlz account BillPlz is a startup in Malaysia providing third party  online payment solutions that integrates local Malaysia online banking and also credit card and e-wallet. Register yourself at BillPlz.com – should you only trying to access the dummy… Continue Reading →

E-payment System

What is an E-payment? An E-payment system is a way of making transactions or paying for goods and services through an electronic medium, without the use of checks or cash. It’s also called an electronic payment system or online payment… Continue Reading →

« Older posts

© 2021 FSTM KUIS — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

0Shares