FSTM KUIS

Category

blogging

Jom berblog dengan Steemit, ada faedah eksklusif bloggers tak patut lepaskan..!!

Pernah dengar Steemit? Steemit adalah media sosial berasaskan Blockchain, berbentuk open source, dan memberi ruang dan peluang pada pengguna untuk mengembangkan kreativiti pengguna untuk blogging sambil mendapat faedah yang eksklusif. Sepertimana media sosial lain dapat pulangan bila pengguna download dan… Continue Reading →

TIPS PALING MUJARAB UNTUK LAJUKAN LAPTOP ANDA! (99.99% BERKESAN)

Assalamualaikum semua. Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini. Saya faham mesti anda semua geram bila nak buat kerja tapi laptop lembab seperti otak anda. Jangan risau, kami ada penyelesaiannya! Saya akan berkongsi dengan anda semua 6 TIPS MAGIK yang… Continue Reading →

Penat dengan phone yang slow ketika main game? Jom tengok TOP 10 mobile gaming PALING BEST!

Obses dengan mobile gaming?? Nak RAM 8 GB atau 6 GB? Tak lag? Dan yang paling penting ada feature utk disable gangguan call atau mesej? Jangan risau, ini top 10 phone gamers yang sesuai untuk anda!!! 1. Xiomi Pocophone F1… Continue Reading →

SHOPBACK: Shopping Tapi Duit Masuk?

Assalamualaikum and hi semua ! Posting ini sesuai sangat untuk orang yang suka shopping online. Haaa.. Terasa ke? Ke baru lepas buat payment kat Shopee? Takpun baru je ‘Add to cart’ beg baru kat Lazada. Macam lah sis tak tahu…. Continue Reading →

ANTARA KES SERANGAN PENGGODAM TERBESAR DI MALAYSIA!

Pada era globalisasi ini, terdapat pelbagai aplikasi yang berfungsi untuk memudahkan urusan harian penggunanya. Individu boleh melakukan segala transaksi dengan mudah. Mereka lebih cenderung untuk melakukan segala urusan mereka di atas talian. Namun, semua kecanggihan yang dikecapi pada hari ini… Continue Reading →

Hestia WordPress template

This tutorial is to setup Hestia as the WordPress template, and tweaking some configurations. Go to the WordPress wp-admin panel. In APPEARANCE add new template.   Search for the theme named HESTIA.   When installation finished, click the button ACTIVATE… Continue Reading →

Build a WordPress page using Elementor

Elementor is a popular WordPress plugins to build beautiful wordpress page. Unlock all themes and WooCommerce block by registering Pro version. However you could opt the free version for trial purpose. Get the free version at Elementor.com – once download… Continue Reading →

Installing WordPress through Softaculous in Shared Hosting

We are currently using shared-hosting as the web server. Entering the web hosting through CPanel, and will be installing WordPress through Softaculous apps installer. Find and run Softaculous   Find and install WordPress in Softaculous. Provide basic website information; folder, site… Continue Reading →

© 2019 FSTM KUIS — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

0Shares