FSTM KUIS

Category

mahasiswa

TIPS PALING MUJARAB UNTUK LAJUKAN LAPTOP ANDA! (99.99% BERKESAN)

Assalamualaikum semua. Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini. Saya faham mesti anda semua geram bila nak buat kerja tapi laptop lembab seperti otak anda. Jangan risau, kami ada penyelesaiannya! Saya akan berkongsi dengan anda semua 6 TIPS MAGIK yang… Continue Reading →

Messaging Apps yang lagi BEST dari WhatsApp?!

Hiiii, mesti korang semua still guna WhatsApp lagi kan? Telegram sebenarnya adalah messaging app juga macam WhatsApp. Tetapi korang tau tak banyakkk sangat kelebihan Telegram dari Whatsapp? Kat sini, kami akan explain apa yang korang boleh buat dengan Telegram.  Username… Continue Reading →

Pengalaman pelajar Diploma Multimedia belajar di FSTM KUIS

Bukan sekali, tapi berkali-kali. Student mana yang tidak rasa terharu bila mana Pihak Pengurusan, Dekan, Lecturer, Staf yang genuinely prihatin ajak jumpa. Whatsapp, mesej, call secara peribadi untuk tanya khabar dan nasihat, minta feeback, pendapat dan lain-lain? Make me wish,… Continue Reading →

Gambatte Cloud9 of fstmkuis – HITB CTF Competition (Hack in the Box 2019 Singapore)

Sticky post

Jalur Gemilang di HITB Singapore. Delegasi dari FSTM KUIS pelajar-pelajar Teknologi Rangkaian memulakan cabaran hacking seterusnya.. Do wish us good luck… 🤞 .Learning by doing… Chaiyok! …See More Taman Teknologi Bukit Jalil, 22 Nov 2018 – Alhamdulillah. Tahniah team cloud9 of #fstmkuis tempat kedua pertandingan akhir… Continue Reading →

Diploma Degree Master, Pengalaman 7 Tahun Di KUIS

Assalamualaikum “Nanti bila dah besar banyak benda kita kena fikir” ..”Eh- kau sambung blajar lagi, tak penat ke?”…”Belajar tinggi-tinggi buat apa? belum tentu boleh dapat kerja”..”Orang tak belajar pon boleh kaya la..kau nk susah kan diri kenapa?”… Dalam usaha kita… Continue Reading →

Etika pakaian pelajar KUIS

Etika pemakaian merupakan satu aspek penting dalam sesebuah organisasi bagi menunjukkan sikap profesionalisma dan disiplin sesorang. Berdasarkan pemerhatian yang dilakukan oleh saya dan rakan saya dapati bahawa pemakaian pelajar KUIS ini tidak semuanya mengikut peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak… Continue Reading →

Etika Pemakaian Pelajar Di KUIS

Etika pemakaian merupakan satu aspek penting dalam sesebuah organisasi bagi menunjukkan sikap profesionalisma dan disiplin sesorang. Berdasarkan pemerhatian yang dilakukan oleh saya dan rakan saya dapati bahawa pemakaian pelajar KUIS ini tidak semuanya mengikut peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak… Continue Reading →

The Deep & The Dark Web

Assalamualaikum and haiii to all readers. So, This post is about Deep and Dark Web. Ever heard this two things that used to shock the world with their existence? If your answer is a NO, you come to the right… Continue Reading →

Emel pelajar FSTM KUIS

Sejumlah 577 emel telah berjaya diwujudkan bagi kegunaan pelajar FSTM. Pelajar perlu membuat 1st time sign-in di www.gmail.com Nombor pelajar telah digunakan sebagai username alamat emel ( contoh : 1836001@student.kuis.edu.my ) dan nombor Mykad / Passport sebagai password sementara. Pelajar… Continue Reading →

© 2019 FSTM KUIS — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

0Shares