Category mahasiswa

Duit poket dah kering? mari saya kongsi 5 Tips untuk “STUDENT” cari duit poket…..

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Kepada semua pembaca sekalian. Adakah anda seorang ”STUDENT”? Jadi dalam artikel ini saya nak ajarkan macam mana kita nak cari duit poket sebagai “STUDENT”.Perbelanjaan yang tinggi pada zaman ini membuat ramai pelajar berlumba -lumba mencari kerja… Continue Reading →

TAHNIAH CHAMPS – Uitm Capture the Flag & Forensic Challenge iCTFF2019

Sticky post

TAHNIAH CHAMPION Uitm Capture the Flag & Forensic Challenge 2019. Alhamdulillah sekali lagi pelajar2 Bach Networking FSTM KUIS mengusahakan bakat dalam pertandingan tersebut. TAHNIAH sifu Khairil Ashraf, bro Fareed, al Imran & Eizlan Ryu! Hackerz baik atau jahat? Apa kata… Continue Reading →

TIPS PALING MUJARAB UNTUK LAJUKAN LAPTOP ANDA! (99.99% BERKESAN)

Assalamualaikum semua. Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini. Saya faham mesti anda semua geram bila nak buat kerja tapi laptop lembab seperti otak anda. Jangan risau, kami ada penyelesaiannya! Saya akan berkongsi dengan anda semua 6 TIPS MAGIK yang… Continue Reading →

Messaging Apps yang lagi BEST dari WhatsApp?!

Hiiii, mesti korang semua still guna WhatsApp lagi kan? Telegram sebenarnya adalah messaging app juga macam WhatsApp. Tetapi korang tau tak banyakkk sangat kelebihan Telegram dari Whatsapp? Kat sini, kami akan explain apa yang korang boleh buat dengan Telegram.  Username… Continue Reading →

Pengalaman pelajar Diploma Multimedia belajar di FSTM KUIS

Sticky post

Bukan sekali, tapi berkali-kali. Student mana yang tidak rasa terharu bila mana Pihak Pengurusan, Dekan, Lecturer, Staf yang genuinely prihatin ajak jumpa. Whatsapp, mesej, call secara peribadi untuk tanya khabar dan nasihat, minta feeback, pendapat dan lain-lain? Make me wish,… Continue Reading →

Diploma Degree Master, Pengalaman 7 Tahun Di KUIS

Assalamualaikum “Nanti bila dah besar banyak benda kita kena fikir” ..”Eh- kau sambung blajar lagi, tak penat ke?”…”Belajar tinggi-tinggi buat apa? belum tentu boleh dapat kerja”..”Orang tak belajar pon boleh kaya la..kau nk susah kan diri kenapa?”… Dalam usaha kita… Continue Reading →

Etika pakaian pelajar KUIS

Etika pemakaian merupakan satu aspek penting dalam sesebuah organisasi bagi menunjukkan sikap profesionalisma dan disiplin sesorang. Berdasarkan pemerhatian yang dilakukan oleh saya dan rakan saya dapati bahawa pemakaian pelajar KUIS ini tidak semuanya mengikut peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak… Continue Reading →

Etika Pemakaian Pelajar Di KUIS

Etika pemakaian merupakan satu aspek penting dalam sesebuah organisasi bagi menunjukkan sikap profesionalisma dan disiplin sesorang. Berdasarkan pemerhatian yang dilakukan oleh saya dan rakan saya dapati bahawa pemakaian pelajar KUIS ini tidak semuanya mengikut peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak… Continue Reading →

The Deep & The Dark Web

Assalamualaikum and haiii to all readers. So, This post is about Deep and Dark Web. Ever heard this two things that used to shock the world with their existence? If your answer is a NO, you come to the right… Continue Reading →

« Older posts

© 2020 FSTM KUIS — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

37Shares