Category media sosial

OBS – Open Broadcasting Software

Sticky post

Download OBS dari obsproject.com Video tutorial 1: Rekod screencasting ke dalam PC Video Tutorial 2: Upload video ke Youtube Channel Video tutorial 3: Penting settings video dalam Youtube Video tutorial 4: Penting ubah cover / thumbnails dalam video youtube Tutorial… Continue Reading →

4 APLIKASI UNTUK MEDIA SOSIAL ANDA NAMPAK “COOL”

Maybe korang ada yang tercari-cari app yang “easy” untuk korang gunakan di kandungan media sosial yang menampakkan social media korang lebih unik. Kesemua app ini senang untuk dikendalikan dan bukanlah app yang memerlukan kepakaran dalam mereka-bentuk. Korang dapat meletakkan efek… Continue Reading →

Etiquette on Social Media : The Do’s and Don’ts

In the digital age of technology, social media has become one of the medium that is used for people to have their social interaction. Whether you use social networks for business, pleasure, or both, social media manners can play a… Continue Reading →

Jom berblog dengan Steemit, ada faedah eksklusif bloggers tak patut lepaskan..!!

Pernah dengar Steemit? Steemit adalah media sosial berasaskan Blockchain, berbentuk open source, dan memberi ruang dan peluang pada pengguna untuk mengembangkan kreativiti pengguna untuk blogging sambil mendapat faedah yang eksklusif. Sepertimana media sosial lain dapat pulangan bila pengguna download dan… Continue Reading →

Keselamatan Media Sosial & Kanak-kanak

Sticky post

Rata-rata kita bimbang dengan capaian gajet dan media sosial anak-anak kita. Kanak-kanak yang obsesif dengan gajet boleh menyebabkan perkembangan sosial dan psikologi mereka terencat. Remaja yang terlalu asyik dengan mobile gaming dan media sosial juga boleh menyebabkan mereka tidak gemar… Continue Reading →

Upload Gambar di Instagram Guna LAPTOP!

Korang mesti suka main Instagram (IG) kan? So kadang-kadang mesti rasa macam leceh setiap kali nak transfer gambar kat phone untuk upload dekat IG. Ni kitorang nak share rahsia ni, rahsia yang memudahkan korang. Haa nak tahu rahsia apa. Meh… Continue Reading →

TIPS PALING MUJARAB UNTUK LAJUKAN LAPTOP ANDA! (99.99% BERKESAN)

Assalamualaikum semua. Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini. Saya faham mesti anda semua geram bila nak buat kerja tapi laptop lembab seperti otak anda. Jangan risau, kami ada penyelesaiannya! Saya akan berkongsi dengan anda semua 6 TIPS MAGIK yang… Continue Reading →

ANTARA KES SERANGAN PENGGODAM TERBESAR DI MALAYSIA!

Pada era globalisasi ini, terdapat pelbagai aplikasi yang berfungsi untuk memudahkan urusan harian penggunanya. Individu boleh melakukan segala transaksi dengan mudah. Mereka lebih cenderung untuk melakukan segala urusan mereka di atas talian. Namun, semua kecanggihan yang dikecapi pada hari ini… Continue Reading →

NAK GEMPAKKAN FEED “SOCIAL MEDIA” ANDA??? YOU MIGHT WANNA TRY THIS…!!

Haii.. Wazzup Gaiss.. =D Seperti yang korang semua sedia maklum, likers dan viewers adalah amat penting pada era modenisasi ini. LOL.. Sesetengah individu merasakan 2 perkara tersebut adalah source income dan telah menjadi salah satu daripada kehidupan mereka. Di sini kami… Continue Reading →

« Older posts

© 2020 FSTM KUIS — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

0Shares