FSTM KUIS

Category

tips ict

Python Training

Python Training for Youth is designed to teach participants to learn Python programming in a real software development environment. Python is a general-purpose, versatile and modern programming language. The code is concise and easy to read, making it the best programming language to learn firstly. It’s very popular and used by top-tier organizations e.g. Google, Facebook, NASA and CIA. Learn to use it for everything from web development to software design and scientific computing applications.

Degree Rangkaian Komputer di KUIS

KENAPA? Zaman sekarang ni, semua orang gunakan Internet. Baik budak2 kecik umo 4-5 tahun pun dah pandai main online games, mak2 nak shopping barang tapi malas keluar rumah, makcik2 bawang pun ada group whatsapp utk kerja2 membawang, students senang nak… Continue Reading →

Direktori FSTM

PEJABAT PENTADBIRAN FSTM Dekan & Timbalan Dekan DR. MOHD SHAHRUL NIZAM BIN MOHD DANURI Dekan No. Bilik : Pejabat Dekan FSTM No. Sambungan : 3310 Emel : msnizam@kuis.edu.my DR. JUZLINDA BINTI MD. GHAZALI Timbalan Dekan (Akademik & Penyelidikan) No. Bilik :… Continue Reading →

Capture The Flag Competition Guide

What is CTF (Capture The Flag) ? Capture the Flag (CTF) is a competition that related to information security where the participants will be test on a various of security challenges like web penetration testing, reverse engineering, cryptography, steganography, pwn… Continue Reading →

Kursus Google Suite

Sinopsis: Peserta akan didedahkan dengan penggunaan aplikasi asas yang ada di dalam Google Suite (G Suite). G Suite merupakan aplikasi yang disediakan oleh Google untuk membolehkan pengguna melakukan proses editing, komen, dan view satu dokumen dalam satu masa yang sama… Continue Reading →

Tak Kreatif??

Kreatif.. Setiap perkara yang dilakukan memerlukan kreativiti, barulah sesuatu perkara itu menarik. Betul tak??.. Apa itu kreatif?? Kreativiti disini merangkumi pelbagai bentuk, idea, penemuan konsep baru dan disusuli dengan proses untuk menjadikan ia menarik. Ada yang kreatif dalam seni, melukis,… Continue Reading →

Chettt! Kawan Kelas ‘Master’, Bos-bos Aku ?!

Melangkah masuk ke bilik temuduga di KUIS, hati takda sebarang perasaan, tak gelabah, tak pikir banyak, tak harap pun dapat kerja di KUIS. Hati pada ketika itu agak berlagak tak kisah. Sambil menunggu, bercakap dengan anak yg berusia 8 bulan… Continue Reading →

Java Programming I

Course Outline Day 1 Installation Problem Solving Simple program Arithmetic Operation Day 2 Selection (if & switch statement) Loop (for, while & do-while statement) Trainer:SHAKIRAH MOHD SOFI, Pensyarah Jabatan Sains Komputer, FSTM. FARHANA ABDULLAH ASUHAIMI, Pensyarah Jabatan Sains Komputer, FSTM…. Continue Reading →

Business Model Canvas

BUSINESS MODEL CANVAS Oleh: Pn. Asrina Suriani Bt. Md. Yunus, Jabatan Sains Komputer, FSTM, KUIS.   Pengenalan                  Business Model Canvas (BMC) merupakan salah satu topik yang diajar dalam kursus IT INNOVATION AND… Continue Reading →

© 2019 FSTM KUIS — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

0Shares