FSTM KUIS

Category

alumni

TIPS PALING MUJARAB UNTUK LAJUKAN LAPTOP ANDA! (99.99% BERKESAN)

Assalamualaikum semua. Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini. Saya faham mesti anda semua geram bila nak buat kerja tapi laptop lembab seperti otak anda. Jangan risau, kami ada penyelesaiannya! Saya akan berkongsi dengan anda semua 6 TIPS MAGIK yang… Continue Reading →

Penat dengan phone yang slow ketika main game? Jom tengok TOP 10 mobile gaming PALING BEST!

Obses dengan mobile gaming?? Nak RAM 8 GB atau 6 GB? Tak lag? Dan yang paling penting ada feature utk disable gangguan call atau mesej? Jangan risau, ini top 10 phone gamers yang sesuai untuk anda!!! 1. Xiomi Pocophone F1… Continue Reading →

Dah habis praktikal tapi syarikat taknak lepas – Alumni FSTM KUIS

Sticky post

Bila skill dah padu syarikat pun rindu, Pergh… Pelajar Diploma Teknologi Maklumat (Multimedia) FSTM KUIS diserap bekerja semasa latihan industri. Tahniah MUHAMMAD FADHIL BIN AHMAD NAPIS sekarang bertugas di Ocean Nexus Sdn Bhd. Beliau merupakan sebahagian daripada team pembangunan front-end… Continue Reading →

Diploma Degree Master, Pengalaman 7 Tahun Di KUIS

Assalamualaikum “Nanti bila dah besar banyak benda kita kena fikir” ..”Eh- kau sambung blajar lagi, tak penat ke?”…”Belajar tinggi-tinggi buat apa? belum tentu boleh dapat kerja”..”Orang tak belajar pon boleh kaya la..kau nk susah kan diri kenapa?”… Dalam usaha kita… Continue Reading →

Rahsia Allah di Langit & Bumi

Alhamdulillah buka cantik berwarna sarat ilmu hasilan #alumniFSTMKUIS . . RAHSIA ALLAH DI LANGIT DAN DI BUMI . Buku ini memberikan pengenalan kepada ilmu falak atau astronomi. Ia memberikan asas pemahaman tentang objek-objek yang ada di langit dan angkasa lepas…. Continue Reading →

KUIS Post-Graduation Sharing

Adik2 yg baru graduate, Selamat menempuhi alam pekerjaan yang penuh onak dan duri 😂 jangan putus asa untuk cari kerja, insyaAllah rezeki Allah tak pernah putus kalau kita usaha dan doa 🙂 Akak dulu sebulan sebelum habis degree internship, akak hantar more than… Continue Reading →

Template resume mudah & cantik guna PowerPoint

RESUME GUNA POWER POINT JE. Mesti ramai di antara sahabat-sahabat yang dah selesai semester 8 ni kan, tahniah teman ucapkan kepada kome semua. Kot la ade yang tengah nak cari kerja, dan mesti memerlukan resume kan? Jadi sambil-sambil siapkan thesis… Continue Reading →

Nasihat daripada lejen #alumniFSTMKUIS

#alumniFSTMKUIS yang sekarang menguruskan perniagaan ICT & PERCETAKAN sendiri. Dalam masa yang sama beliau juga banyak terlibat dalam training kerohanian, tahsin ibadah, motivasi dll. Boleh juga jemput beliau untuk sesi motivasi sekolah. 👍 👍 👍 Boleh hubungi beliau di fb.com/AbiNufran… Continue Reading →

Pencapaian Hebat Pelajar Latihan Industri di FSTM

Berpeluang bertemu dgn boss Cocombee Studio, Mr Kokom. Sesi lawatan pelajar Diploma IT Multimedia FSTM KUIS , saudara Nik Abdul Aziz Wafa. Alhamdulillah atas komitmen dan kesungguhan yang ditunjukkan Aziz terus diterima untuk bekerja disana. Tahniah Aziz, hangpa memang torbaik…… Continue Reading →

© 2019 FSTM KUIS — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

0Shares