Berpeluang bertemu dgn boss Cocombee Studio, Mr Kokom. Sesi lawatan pelajar Diploma IT Multimedia FSTM KUIS , saudara Nik Abdul Aziz Wafa. Alhamdulillah atas komitmen dan kesungguhan yang ditunjukkan Aziz terus diterima untuk bekerja disana.

Tahniah Aziz, hangpa memang torbaik… 👍👍👍

Kredit En Muizz Salleh JMM, FSTM, KUIS.


Alhamdulillah. Adam berjaya buat sales produk keluaran syarikat melalui social media marketing. RM13k dalam 3 bulan. Sebagai intern ia merupakan satu kejayaan yang cemerlang. Company ni telah offer beliau secara tetap. Tahniah! Proud of you gais!
.
LI Visit. S2 2018
Kredit fbprofile EnΒ Syukri Adnan
Ketua Jabatan Multimedia, FSTM KUIS


Site visit industrial training pelajar Diploma in Multimedia di Pusat Pembangunan Maklumat dan Komunikasi (iDEC Gamma) UPM ptg tadi. Terima kasih banyak iDEC menerima pelajar kami berkhidmat 3 bulan di sini.
.
Nama pelajar ni – Qatrunnada. Bermaksud titisan embun. Sedap namanya..dan maklumbalas dari supervisor di industri juga sedap didengar..Β 
.
Pelajar ini mampu bekerja dlm minimal supervision..meaning,mampu berdikari. Dapat apply apa yg dipelajari dlm class dan berani mencuba software baru. Tidak hanya menunggu arahan satu persatu. Presentationnya tadi pun sgt berkeyakinan.
.
Alhamdulillah pelajar ini masih memilih KUIS utk meneruskan pengajiannya di peringkat Bachelor in Multimedia Creative pada Jun ini. All d best Nada!

Terima kasih Pn Marziana

 


Antara kemahirannya yang perlu dibentuk semasa bekerja ialah bergaul dengan rakan sekerja dan sedia membantu – pesan Pn Anchom kepada trainee Hajar.
.
Alhamdulillah, Hajar telah menyelesaikan kemaskini dan pemasangan sistem tambahan di Pejabat Tanah Batu Pahat. Bersama dengan sistem baru itu beliau juga terlibat dengan latihan hand-over kepada staf tetap pejabat berkenaan.
.
Beliau berjaya menyelesaikan banyak perkara sebelum menamatkan latihan industri. Pn Anchom supervisor beliau sangat berpuas hati.
.
Tahniah Hajar (Diploma Sains Komputer, FSTM, KUIS)