FSTM KUIS

Category

alumniFSTMKUIS

TIPS PALING MUJARAB UNTUK LAJUKAN LAPTOP ANDA! (99.99% BERKESAN)

Assalamualaikum semua. Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini. Saya faham mesti anda semua geram bila nak buat kerja tapi laptop lembab seperti otak anda. Jangan risau, kami ada penyelesaiannya! Saya akan berkongsi dengan anda semua 6 TIPS MAGIK yang… Continue Reading →

Dah habis praktikal tapi syarikat taknak lepas – Alumni FSTM KUIS

Sticky post

Bila skill dah padu syarikat pun rindu, Pergh… Pelajar Diploma Teknologi Maklumat (Multimedia) FSTM KUIS diserap bekerja semasa latihan industri. Tahniah MUHAMMAD FADHIL BIN AHMAD NAPIS sekarang bertugas di Ocean Nexus Sdn Bhd. Beliau merupakan sebahagian daripada team pembangunan front-end… Continue Reading →

Degree Multimedia terbaik di KUIS

Sticky post

Assalamualaikum, hello everyone. Ni hao. Vanakem. Have a good day. Washuu Washuu (ni pengaruh cerita nur2 lah ni). Today i would like to share what is the “SPECIAL” for me about pursuing my study in Diploma Degree in Multimedia field…. Continue Reading →

Diploma Degree Master, Pengalaman 7 Tahun Di KUIS

Assalamualaikum “Nanti bila dah besar banyak benda kita kena fikir” ..”Eh- kau sambung blajar lagi, tak penat ke?”…”Belajar tinggi-tinggi buat apa? belum tentu boleh dapat kerja”..”Orang tak belajar pon boleh kaya la..kau nk susah kan diri kenapa?”… Dalam usaha kita… Continue Reading →

Rahsia Allah di Langit & Bumi

Alhamdulillah buka cantik berwarna sarat ilmu hasilan #alumniFSTMKUIS . . RAHSIA ALLAH DI LANGIT DAN DI BUMI . Buku ini memberikan pengenalan kepada ilmu falak atau astronomi. Ia memberikan asas pemahaman tentang objek-objek yang ada di langit dan angkasa lepas…. Continue Reading →

Nasihat daripada lejen #alumniFSTMKUIS

#alumniFSTMKUIS yang sekarang menguruskan perniagaan ICT & PERCETAKAN sendiri. Dalam masa yang sama beliau juga banyak terlibat dalam training kerohanian, tahsin ibadah, motivasi dll. Boleh juga jemput beliau untuk sesi motivasi sekolah. 👍 👍 👍 Boleh hubungi beliau di fb.com/AbiNufran… Continue Reading →

Pencapaian Hebat Pelajar Latihan Industri di FSTM

Berpeluang bertemu dgn boss Cocombee Studio, Mr Kokom. Sesi lawatan pelajar Diploma IT Multimedia FSTM KUIS , saudara Nik Abdul Aziz Wafa. Alhamdulillah atas komitmen dan kesungguhan yang ditunjukkan Aziz terus diterima untuk bekerja disana. Tahniah Aziz, hangpa memang torbaik…… Continue Reading →

Alumni BSE FSTM – En Mahmud Kauthar

Amaran – Posting kali ni agak panjang plak tajuk “Survival student IT”. Pengalaman #alumniFSTMKUIS bro Mahmud Al-Kauthar Mohamad Rabeh. Terima kasih banyak bro sharing yang berguna… + Intro Sikit Nak kongsi pengalaman sikit. Saya masuk DCS KUIS 2008. Dulu masuk2 tu memang tak… Continue Reading →

Pengalaman Latihan Industri di FSTM

TAHNIAH hangpa semua! Bangga dengan hasil kerja hangpa semua. InsyaAllah hasil kerja yang akan memberi manfaat besar kepada ummah. 1st pegi TV Al-Hijrah, bahagian post-production memang hectic kerja depa. Seronok dengar depa dilatih buat produksi, jadi producer, handle camera, props,… Continue Reading →

© 2019 FSTM KUIS — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

0Shares