fstm kuis

Page 2 of 34

‘Easter Egg’ di Google Search!

Korang bosan? Jom try ‘easter egg’ atau benda yang tersembunyi bila korang guna Google Search. Jom cuba dan lepas ni boleh kagumkan kawan-kawan korang. 😉 Maksud Easter Egg dalam dunia IT adalah perkara tersembunyi dalam sesebuah perisian atau game. Korang… Continue Reading →

4 APLIKASI UNTUK MEDIA SOSIAL ANDA NAMPAK “COOL”

Maybe korang ada yang tercari-cari app yang “easy” untuk korang gunakan di kandungan media sosial yang menampakkan social media korang lebih unik. Kesemua app ini senang untuk dikendalikan dan bukanlah app yang memerlukan kepakaran dalam mereka-bentuk. Korang dapat meletakkan efek… Continue Reading →

Risiko menggunakan Wi-Fi percuma

Sebagai salah satu ciptaan yang paling mudah dan teknik popular dalam penyetempatan dalaman, Wi-Fi menyediakan banyak perkhidmatan seperti yang sepatutnya. Anda boleh menyambungkan peranti anda tanpa rangkaian kabel, memantau perubahan suhu dalam masa nyata, mengawal rumah pintar, mengesan telefon anda… Continue Reading →

Laju ke 5G? Apa je best dengan 5G?

TL;DR: 5G mampu memberikan sehingga 150 kali ganda kelajuan daripada teknologi 4G! Jom imbau kembali secara ringkas… Korang pernah tengok tak cerita lama-lama, orang kaya-kaya duk pakai telefon besar gedabak yang ada antenna tu. Haa.. tu la teknologi awal-awal, 1G…. Continue Reading →

7 Apps Yang Boleh Tukar Imej ke Teks (OCR). Apps ke-2 Paling BEST!

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera warga KUIS yang dicintai! Kita sebagai pelajar mesti banyak assignment yang nak kena selesaikan dengan segera kan? Jadi ada satu masa tu mesti macam letih nak taip semula teks yang ada dekat buku atau nota-nota… Continue Reading →

Duit poket dah kering? mari saya kongsi 5 Tips untuk “STUDENT” cari duit poket…..

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Kepada semua pembaca sekalian. Adakah anda seorang ”STUDENT”? Jadi dalam artikel ini saya nak ajarkan macam mana kita nak cari duit poket sebagai “STUDENT”.Perbelanjaan yang tinggi pada zaman ini membuat ramai pelajar berlumba -lumba mencari kerja… Continue Reading →

Virtual Realiti (VR) dalam Revolusi Industri 4.0 yang mungkin ramai yang masih tidak tahu!

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera, Semoga korang yang baca artikel ni sihat selalu. Hah artikel yang ingin kami kongsi kepada korang ni mungkin ada yang ramai tidak tahu. Korang semua tahu tak dunia kita ni dah masuk ke ambang revolusi… Continue Reading →

8 TIPS SEBELUM MEMBELI TELEFON PINTAR BAHARU

Hello guys!!! Assalamualaikum Sejak kebelakangan ini, terdapat banyak syarikat pengeluar telefon pintar yang berlumba-lumba melancarkan peranti masing-masing. Sebut sahaja, kelas peranti atau pertengahan, untuk bermain permainan video atau swafoto, semua jenis telefon pintar sudah tersedia di pasaran sekarang. Ia sering… Continue Reading →

Your Travel Guide #Muslim

Assalamualaikum, Hai traveller sekalian… Korang sedang merancang untuk travel ke luar negara ke tu? Pergi mana? Korea ke Jepun?  Okay, sebut sahaja melancong, pasti kita semua akan terasa teruja. Ya lah, siapa yang tak suka dapat peluang melancong ke luar… Continue Reading →

« Older posts Newer posts »

© 2020 fstm kuis — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

0Shares