FSTM KUIS

fstm.kuis.edu.my/blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Wordpress in Softaculous
blogging
Webmaster FSTM

Installing WordPress through Softaculous in Shared Hosting

We are currently using shared-hosting as the web server. Entering the web hosting through CPanel, and will be installing WordPress through Softaculous apps installer. Find and run Softaculous   Find and install WordPress in Softaculous. Provide basic website information; folder, site

Read More »
Memasang eCommerce dalam WordPress
tips ict
Webmaster FSTM

Installing WooCommerce in WordPress

In the WordPress admin dashboard, click the panel Add New Plugins. Search for WooCommerce, and click Install Now. Once finished installing, hit ACTIVATE. You’ll be shown the next page where your initial shop details are required. Hit the button “Lets

Read More »
web
Kerul.net

Starting a WordPress blog content

fstm.kuis.edu.my/blog/wordpress   WORDPRESS & WOOCOMMERCE TRAINING Installing WordPress through Softaculous in Shared Hosting WordPress menu settings Starting a WordPress blog content Hestia WordPress template Installing WooCommerce in WordPress Build a WordPress page using Elementor BillPlz integrating with WordPress WooCommerce SEO

Read More »
tips ict
Aiman Asyraf Nadzri

Adakah Bahaya Deep web??

Kawan-kawan selama ini kita seringkali dengar yang dark web itu bahaya dan menakutkan. Selepas korang baca ini mesti nak tahu lagi apa itu dark web. Apa Itu Dark web?? “Dark web” adalah sebahagian daripada website yang ada di Google, Yahoo,

Read More »
tips ict
16bt02011@student.kuis.edu.my

VIRUS KOMPUTER MERBAHAYA YANG WUJUD DI DUNIA DAN CARA MENGATASINYA !!!

Melayari internet, menggunakan email ataupun bermain game adalah antara perkara yang pasti pernah dibuat oleh masyarakat sekarang. Ada juga diantara kita yang melakukannya secara berkala setiap hari. Secara tidak sengaja, masalah safety dan security mungkin akan dihadapi oleh anda. Tetapi,

Read More »
keselamatan
Webmaster FSTM

Bahaya icon shortcut

KLINIK PENDRIVE: Manusia, kebanyakannya ada sifat ingin tahu dan ingin mencuba. Tapi sekiranya selepas cucuk pendrive kat laptop atau pc, kemudian muncul icon shortcut seperti dalam gambar ni, sila: 1) tahan perasaan ingin tahu, dan 2) jangan sesekali mencuba untuk

Read More »
keselamatan
Webmaster FSTM

Ancaman penyangak cyber melalui wifi percuma

Ancaman penyangak cyber melalui wifi percuma.

PENGGUNA dan peniaga online terdedah dengan penipuan siber atau scammer melalui beberapa taktik digunakan penjenayah.
Pensyarah Fakulti Sains dan Teknologi Maklumat Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (Kuis), Khirulnizam Abd Rahman berkata, antaranya termasuk melalui penggunaan WiFi percuma yang mudah didapati di restoran mahupun tempat awam.

Read More »
web
Nfathiyah96@gmail.com

Punca Website Anda Kurang Pelawat

“Sis Fiya, saya sedih lah kenapa laman web saya tak ramai pelawat. Sampai dah naik ‘bersawang’ dah ” – ramai mengadu dekat sis tentang website mereka kurang pelawat. Okay jangan sedih-sedih, sis Fiya ada jawapannya.   1) Design terlalu over

Read More »

Pengurusan Fakulti Teknologi & Sains Maklumat

“Kami mengalu-alukan kehadiran anda di FSTM KUIS”

Kami boleh dihubungi di direktori berikut – sila klik.

Dekan
Dr. Mohd Shahrul Nizam Md Danuri

Share/kongsikan

SHARE THE LOVE

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn