Tag #KUIS

TAHNIAH CHAMPS – Uitm Capture the Flag & Forensic Challenge iCTFF2019

Sticky post

TAHNIAH CHAMPION Uitm Capture the Flag & Forensic Challenge 2019. Alhamdulillah sekali lagi pelajar2 Bach Networking FSTM KUIS mengusahakan bakat dalam pertandingan tersebut. TAHNIAH sifu Khairil Ashraf, bro Fareed, al Imran & Eizlan Ryu! Hackerz baik atau jahat? Apa kata… Continue Reading →

7 Fungsi ‘Special’ Telegram Yang Ramai Tak Tahu. Fungsi ke-5 Paling Best!

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera, Semoga korang yang baca artikel ni sihat selalu. Korang tak perlu bimbang atau was2 kerana kami nak kongsi benda yang amat bermanfaat untuk kehidupan kita semua bersama. Korang wajib baca sampai habis sambil2 makan popcorn… Continue Reading →

Penat dengan phone yang slow ketika main game? Jom tengok TOP 10 mobile gaming PALING BEST!

Obses dengan mobile gaming?? Nak RAM 8 GB atau 6 GB? Tak lag? Dan yang paling penting ada feature utk disable gangguan call atau mesej? Jangan risau, ini top 10 phone gamers yang sesuai untuk anda!!! 1. Xiomi Pocophone F1… Continue Reading →

4 Aplikasi video ‘editing’ yang mudah dan unik !

Selain gambar, media sosial turut dipenuhi dengan video-video menarik seperti sepanjang sambutan Aidilfitri, hari keluarga, reunion sekolah dan macam-macam lagi! Ramai dalam kalangan kita yang teringin nak menghasilkan video yang menarik dan gempak, tapi tak tahu caranya. Okay, dengan memuat… Continue Reading →

EASY WAY TO CREATE YOUR OWN CLONE

CIPTA KLON ANDA MENGGUNAKAN SOFTWARE ADOBE PREMIERE CS6 Shoot beberapa klip video berdasarkan kekreatifan diri anda dengan posisi anda yang berbeza tanpa menggerakkan kamera. Pastikan lighting video, dan kedudukan barang di sekeliling anda masih dalam keadaan yang sama. Import video… Continue Reading →

© 2021 FSTM KUIS — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

0Shares