FSTM KUIS

Category

Android

Upload Gambar di Instagram Guna LAPTOP!

Korang mesti suka main Instagram (IG) kan? So kadang-kadang mesti rasa macam leceh setiap kali nak transfer gambar kat phone untuk upload dekat IG. Ni kitorang nak share rahsia ni, rahsia yang memudahkan korang. Haa nak tahu rahsia apa. Meh… Continue Reading →

TIPS PALING MUJARAB UNTUK LAJUKAN LAPTOP ANDA! (99.99% BERKESAN)

Assalamualaikum semua. Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini. Saya faham mesti anda semua geram bila nak buat kerja tapi laptop lembab seperti otak anda. Jangan risau, kami ada penyelesaiannya! Saya akan berkongsi dengan anda semua 6 TIPS MAGIK yang… Continue Reading →

Messaging Apps yang lagi BEST dari WhatsApp?!

Hiiii, mesti korang semua still guna WhatsApp lagi kan? Telegram sebenarnya adalah messaging app juga macam WhatsApp. Tetapi korang tau tak banyakkk sangat kelebihan Telegram dari Whatsapp? Kat sini, kami akan explain apa yang korang boleh buat dengan Telegram.  Username… Continue Reading →

Penat dengan phone yang slow ketika main game? Jom tengok TOP 10 mobile gaming PALING BEST!

Obses dengan mobile gaming?? nak RAM 8 GB atau 6 GB? tak lag? dan yang paling penting ada feature utk disable gangguan call atau mesej? Jangan risau, ini top 10 phone gamers yang sesuai untuk anda!!! 1. Xiomi Pocophone F1… Continue Reading →

Ubah gambar yang nampak LEMAUU jadi WOWW lepas edit guna apps ni

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Jadi dalam artikel ini saya nak ajarkan macam mana kita nak edit gambar yang nampak macam baru keluar dari zaman batu tu jadi macam baru turun dari kayangan. Sebelum tu ! Pemilihan… Continue Reading →

NAK GEMPAKKAN FEED “SOCIAL MEDIA” ANDA??? YOU MIGHT WANNA TRY THIS…!!

Haii.. Wazzup Gaiss.. =D Seperti yang korang semua sedia maklum, likers dan viewers adalah amat penting pada era modenisasi ini. LOL.. Sesetengah individu merasakan 2 perkara tersebut adalah source income dan telah menjadi salah satu daripada kehidupan mereka. Di sini kami… Continue Reading →

5 aplikasi edit video percuma terbaik untuk Smartphone

Seperti yang kita ketahui mengedit video saat ini tidak hanya boleh dilakukan di laptop atau PC.  Smartphone merupakan teknologi canggih yang direka mampu membuat apa sahaja, termasuk mengedit video. Dengan bantuan aplikasi di telefon bimbit anda dapat melakukan pengeditan video… Continue Reading →

Android Studio Training and Free Modules

Sticky post

Android Studio and Google Firebase NEXT – 12th iteration Android Studio Training. Venue: Computer Lab 5, FSTM,KUIS ( maps http://bit.ly/mapfstm). Time 0900am – 5pm Open TO ALL Fee: RM30 for students, RM50 for public Registration queries  Khairul 0129034614 Pre-requisite: Good if you… Continue Reading →

Kursus Android Flutter

Sinopsis: Peserta akan dilatih membangunkan applikasi mobil multi-platform menggunakan Flutter dan Android Studio. Flutter merupakan SDK yang diusahakan oleh Google untuk menambah keupayan multi-platform. Hasil daripada pembangunan menggunakan Flutter akan boleh dipaang pada Android dan juga iPhone. Rangka kursus Hari… Continue Reading →

© 2019 FSTM KUIS — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

0Shares