Category Android

Kursus Android Flutter 2020

Sticky post

Kursus Android Flutter seterusnya: June 2020 Lokasi: FSTM KUIS ( Maps bit.ly/mapfstm )Info: wasap.my/60129034614 Video tutorial slide https://drive.google.com/open?id=1w3SPhOXvouO528CKcIhkIBiCnZZT_xmX Subscribe channel kami di http://bit.ly/fstmtube Flutter T01 Pemasangan dan Selamat Datang Dunia Flutter (Installation Helloworld) https://youtu.be/5NXKdAOEpHI Flutter T02 Flutter using VSCode IDEhttps://youtu.be/wZNwkevhHO0… Continue Reading →

4 APLIKASI UNTUK MEDIA SOSIAL ANDA NAMPAK “COOL”

Maybe korang ada yang tercari-cari app yang “easy” untuk korang gunakan di kandungan media sosial yang menampakkan social media korang lebih unik. Kesemua app ini senang untuk dikendalikan dan bukanlah app yang memerlukan kepakaran dalam mereka-bentuk. Korang dapat meletakkan efek… Continue Reading →

7 Apps Yang Boleh Tukar Imej ke Teks (OCR). Apps ke-2 Paling BEST!

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera warga KUIS yang dicintai! Kita sebagai pelajar mesti banyak assignment yang nak kena selesaikan dengan segera kan? Jadi ada satu masa tu mesti macam letih nak taip semula teks yang ada dekat buku atau nota-nota… Continue Reading →

Upload Gambar di Instagram Guna LAPTOP!

Korang mesti suka main Instagram (IG) kan? So kadang-kadang mesti rasa macam leceh setiap kali nak transfer gambar kat phone untuk upload dekat IG. Ni kitorang nak share rahsia ni, rahsia yang memudahkan korang. Haa nak tahu rahsia apa. Meh… Continue Reading →

TIPS PALING MUJARAB UNTUK LAJUKAN LAPTOP ANDA! (99.99% BERKESAN)

Assalamualaikum semua. Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini. Saya faham mesti anda semua geram bila nak buat kerja tapi laptop lembab seperti otak anda. Jangan risau, kami ada penyelesaiannya! Saya akan berkongsi dengan anda semua 6 TIPS MAGIK yang… Continue Reading →

Messaging Apps yang lagi BEST dari WhatsApp?!

Hiiii, mesti korang semua still guna WhatsApp lagi kan? Telegram sebenarnya adalah messaging app juga macam WhatsApp. Tetapi korang tau tak banyakkk sangat kelebihan Telegram dari Whatsapp? Kat sini, kami akan explain apa yang korang boleh buat dengan Telegram.  Username… Continue Reading →

Penat dengan phone yang slow ketika main game? Jom tengok TOP 10 mobile gaming PALING BEST!

Obses dengan mobile gaming?? Nak RAM 8 GB atau 6 GB? Tak lag? Dan yang paling penting ada feature utk disable gangguan call atau mesej? Jangan risau, ini top 10 phone gamers yang sesuai untuk anda!!! 1. Xiomi Pocophone F1… Continue Reading →

Ubah gambar yang nampak LEMAUU jadi WOWW lepas edit guna apps ni

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Jadi dalam artikel ini saya nak ajarkan macam mana kita nak edit gambar yang nampak macam baru keluar dari zaman batu tu jadi macam baru turun dari kayangan. Sebelum tu ! Pemilihan… Continue Reading →

NAK GEMPAKKAN FEED “SOCIAL MEDIA” ANDA??? YOU MIGHT WANNA TRY THIS…!!

Haii.. Wazzup Gaiss.. =D Seperti yang korang semua sedia maklum, likers dan viewers adalah amat penting pada era modenisasi ini. LOL.. Sesetengah individu merasakan 2 perkara tersebut adalah source income dan telah menjadi salah satu daripada kehidupan mereka. Di sini kami… Continue Reading →

« Older posts

© 2020 fstm kuis — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑

0Shares