WHERE IS MY BED ?? zzzZZZ 🙁Assalamualaikum semua , hai korang tgh buat apa tu hehe..

Okay harini saya nak kongsi dekat korang semua tutorial sangkar si manja menggunakan barang-barang diy sahaja , haaaa menarik kan ?

Sebelum tu , jom kita kenal-kenal dulu dengan si manja ini . Kucing merupakan haiwan kesayangan setiap orang . Hampir semua rumah mempunyai haiwan jinak ini dan kemanjaan haiwan ini menyebabkan si manja ini sering dibelai dan disayangi.Kalau korang rasa stress korang boleh main dengan si manja confirm serba sedikit stress korang tu hilang hehe … Okay lah , tak sabar nak kongsi dengan korang tutorial diy sangkar kucing “made by me” hahaha.

Dah nama pun si manja kan , jadi kita nak si manja kita ni tinggal dekat tempat yang selesa dan selamat . Kita sebagai tuan kepada si manja perlu la ada sifat belas kasihan akan si manja kita ni , kita sediakan untuknya sangkar kucing yang cantik mesti dia suka .

Zaman sekarang , sangkar kucing nak cari senang akan tetapi tidak semua orang mampu membeli sangkar kerana harga yang agak mahal . Sangkar kucing paling murah pun sekitar RM70 ke RM90 untuk satu tingkat saje tau..kucing pun macam manusia juga korang jangan pelik rumahh kucing pun ada tingkat-tingkat juga. Kalau yang 2 tingkat harga lebih tinggi sedikit lah.

Jadi…..

Korang tak payah pening-pening kepala fikir macam mana nak beli sangkar kucing untuk si manja korang ni , sebab apa ??

Saya nak kongsi dengan korang satu tutorial video menggunakana barang-barang diy memang mudah sangat untuk korang . Korang tak payah beli , semua bahan yang saya tunjukkan ni confirm dah ada dekat rumah. Kalau kena beli pun , kat kedai runcit pun boleh dapat haaaaaa punya lah senang duit pun jimat..

Si manja pun macam manusia jugak , nak tempat tinggal yang selesa untuk dia tidur , makan , main-main . Kucing ni jugak boleh dapat rasa tau siapa yang buat sangkar kucing lagi-lagi kalau dia tahu tuannya buat sendiri lagi lah bertambah manja dia hehe..

So , korang sebagai tuan takkan lah nak buat sangkar biasa-biasa walaupun diy dekat si manja tu.

Dah berleter panjang , jadi jom saksikan tutorial video diy sangkar si manja yang mudah untuk korang buat dekat rumah

Semoga apa yang saya kongsikan ini sedikit sebanyak dapat membantu korang di luar sana yang terutamanya pencinta kucing untuk membuat sebuah sangkar diy yang kreatif dekat si manja .

Thankyouu gaisss…TUTORIAL DIY SANGKAR KUCING IS DONEEE!!!