Assalammualaikum, selamat datang kerana membaca artikel kami. Kami akan membawa anda kepada dunia fesyen.

Fesyen selalu diikuti dengan peredaran semasa. Selalunya golongan remaja yang selalu menitikberatkan tentang fesyen zaman kini. Fesyen adalah gaya pakaian, aksesori atau tingkah laku terkini yang popular. Fesyen ini menyatakan diri anda mengekpresikan personaliti seseorang, dan bagi ramai, bukan hanya pada berpakaian. .Remaja selalu mengikut trend daripada fashionista yang popular seperti contoh Vivy Yusof, Leeyanarahman dan lain lain.

Fesyen ini juga merupakan perniagaan. Banyak gedung gedung fashion dalam ICT seperti Lazada, Zalora, Shopee dan sebagainya. Ramai yang menggunakan fesyen dalam penggunaan ICT, untuk memperagakan dan mengayakan fesyen mengikut dengan mencipta jenama sendiri.

Kenapa ramai menggunakan fesyen dan ICT ?

Kerana mereka dapat mengakses dimana dimana sahaja dan bila bila masa sahaja.

Pendidikan reka bentuk fesyen

Dan bagaimanakah pereka fesyen menjadi profesional? Salah satu cara adalah dengan mempelajari reka bentuk fesyen. Dan jika anda adalah saya, di sebuah bandar kecil di mana satu-satunya institusi pengajian tinggi tidak menawarkan kursus seperti itu, maka pembelajaran jarak jauh dan kursus dalam talian adalah satu-satunya pilihan anda. Jelas ICT mempunyai banyak kaitan dengan fesyen. Sekiranya anda fikir saya hanya menyerahkan segala-galanya, dapatkan jawatan seterusnya mengenai teknologi yang paling hebat dalam industri fesyen.